Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Σήμερα στη Βέροια οι «Δρόμοι της Ελιάς»


«Οι Δρόμοι της Ελιάς», εγκατέλειψαν φέτος τους διεθνείς προορισμούς τους και επέλεξαν να επισκεφτούν για να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που αποτελεί πλέον ένα πετυχημένο θεσμό, αφού εδώ και χρόνια οι διοργανωτές συνεπείς στο ραντεβού τους πραγματοποιούν την συγκεκριμένη εκδήλωση, που στόχο έχει την προβολή και προώθηση της Ελιάς, αλλά παράλληλα και τη σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας, επιχειρηματίες καθώς και υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», ξεκίνησαν από την Μεσσηνία στις 15 Ιουνίου, για να συναντήσουν τις στράτες της Βόρειας Ελλάδας. Η Ελιά το σύμβολο της Ειρήνης και της Φιλίας θα περάσει από 34 πόλεις, σε κάθε πόλη θα μένει δυο μέρες και προς τιμή της θα γίνονται επιχειρηματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στη Βέροια οι διοργανωτές θα φτάσουν σήμερα το απόγευμα, όπου θα τους υποδεχτεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου.
Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από το Νομάρχη Μεσσηνίας, τη δήμαρχο Βέροιας, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Ημαθίας και από τους υπεύθυνους του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς».
Στο ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας θα στηθεί ένας μπουφές με ντόπια προϊόντα από επιχειρηματίες της Ημαθίας και της Μεσσηνίας.
Πέρα από το λάδι και την ελιά που φέρνουν οι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες, στο μπουφέ θα φιλοξενηθούν τα πεντανόστιμα τυροκομικά της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής , τα γνωστά κρασιά από την περιοχή της Νάουσας, τα χειροποίητα φύλλα κρούστας, ο ντόπιος χαλβάς και τα συναφή προϊόντα του και φυσικά οι πασίγνωστες σε Ελλάδα και εξωτερικό κομπόστες.
Στο περιθώριο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές επαφές και θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα επισκέψεις των Μεσσήνιων σε μονάδες της Ημαθίας. Επίσης το Σάββατο 27 Ιουνίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία, υπαίθριο εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής , γευσιγνωσίες ελαιοκομικών προϊόντων κ.α. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει στις 8:00 το βράδι στο μπάσκετ της Εληάς. Την Κυριακή η αποστολή θα αναχωρήσει για την Βεργίνα.
Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων και των Επιμελητηρίων της Β. Ελλάδας: Ο Πολιτιστικός Οργανισμός οι “Δρόμοι της Ελιάς”, οργανωτής αυτής της πρωτοβουλίας, που έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της Ελιάς διεθνώς. Οι «Δρόμοι της Ελιάς», έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO ως «Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή» και από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως «Μεγάλη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή».
πηγή:http://www.laosver.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου